Ervaringen
   
Van kreupel tot kampioen II

Sinds april 2009 bezitten wij een paard. Het is een 7 jarige ruin met de naam Vampire, maar op stal luistert hij naar Veertje. We waren in de wedstrijd op B niveau gestart en het liep allemaal hartstikke leuk. Precies 2 weken voor de kampioenschappen had ik hem opgezadeld om te gaan trainen, we stappen de bak binnen en hij struikelt 2x achter elkaar. Kreupel, rechtervoorbeen. Wij dachten dat hij zich simpel had verstapt want het been was ook niet dik, maar toen het na een paar dagen nog niet over was hebben we toch maar de veearts ingeschakeld. Nu was zijn been wel opeens opgezet en kregen we zorgen. De diagnose was: verdikking op de rechter diepe buigpees.
Nou, daar zijn we mooi klaar mee. Wegens super goeie ervaringen gelijk Max en Leid ingeschakeld.
En ja hoor, na 5 behandelingen liep hij weer regelmatig. Voor de zekerheid de 6e ook maar gedaan. Het was nu maandag 6 juli, de kampioenschappen waren vrijdag al. Ik had er twee keer opgezeten en hij liep goed en het been was niet meer dik geworden. Dus de bewuste vrijdag zijn we naar Tolbert gegaan met de blijdschap dat we konden starten. Tijdens het inrijden hield hij zich goed en zo ook in de proef. We waren tevreden! Onze score was ontzettend hoog! 208 van jury C en 227 van jury H!! 72,50% dus. Dit was genoeg voor de overwinning en mogen wij ons Gronings Outdoor Kampioen B dressuur 2009 noemen! Alweer kampioen dankzij Max en Leid dus!! Wij zijn heel erg dankbaar en vooral omdat het been nog steeds goed is!!!!!

Equine Laser Service helpt Jack en Mech naar de WEG.

Al in 2005 heb ik mij samen met mijn paard Bennfentes xx  gekwalificeerd om mee te mogen doen aan de World Equestrian Games in Aken in Augustus 2006. Helaas heeft hij tijdens een wedstrijd in het voorjaar van 2006 een blessure opgelopen. Daardoor was deelname aan de WEG op losse schroeven komen te staan.
Gelukkig had ik een tweede paard, Jacker Cracker,  waarmee ik misschien de norm zou kunnen halen. Hij en ik hebben hard gewerkt en dat heeft vruchten afgeworpen, we kregen ons startbewijs. Maar alsof het niet mocht kreeg ook dit paard een blessure, weliswaar niet zo’n zware als Ben maar toch een lichte peesbeschadiging en dit alles vlak voor de start van de WEG. Ik dacht dat alles verloren was maar toen kwamen we Fam.de Ruyter tegen van Equine Laser Service. Zij hebben me zeer geholpen en we zijn met man en macht aan de gang gegaan om de laserbehandelingen voor Jack te laten plaats vinden.

Jack voelt van de behandeling niks, hij stond meestal te slapen of een beetje te soezen. Het doet niet zeer, het is niet ingewikkeld en …. HET WERKT!!!!!

Mede dankzij de Laser behandeling kon ik mee doen aan de WEG en heb ik daar met de rest van het Nederlandse Team een prachtige 8ste plaats en daarmee de Olympische Norm gehaald. Ik weet zeker dat ik zonder de laser niet had gekund. Een paar dagen voor de WEG kreeg ik zelf een klap van een paard en omdat ik zag hoe goed het werkte op Jack heb ik mijn eigen knie ook behandeld nou dat werkt dus ook (ik weet dat het Equine heet en niet Human maar vooruit maar! ook ik ben genezen door de Laser!!) Super bedankt Fam. De Ruyter, zonder de Laser had het herstel van Jack veel langer geduurd en was de WEG aan mijn neus voorbij gegaan. Jack doet het nu nog steeds prima, het been is prachtig droog en dun. Echt een aanrader dat Laseren!!!!!

Vriendelijke groet, Mech
www.venmstables.comvoor de behandeling
Gomex weer blij en heel!

Onlangs hebben we een jonge NRPS ruin op stal gekregen. Kennissen van ons zochten een goed huis voor Gomez. De 7 jarige had peesproblemen, na een onderzoek door de dierenarts is de ruin in behandeling gegaan bij Equine Laser Service.
 
na de behandeling
Met een klein aantal behandelingen was de pees genezen. Door de behandelingen is de doorbloeding veel beter geworden en is Gomez weer als nieuw! Nu kan hij genieten van de vrijheid in het weiland en kan hij spelen met onze Shetlanders. Het gaat duidelijk heel goed met de vosruin. Equine Laser Service ontzettend veel dank voor jullie goede zorgen!
 
Hugo en Nel van Reenen

Van kreupel tot kampioen.

Eind zomer 2004 stonden onze pony’s rustig van het zonnetje te genieten. Tot ze plots ergens van schrokken en ze er uiteraard vandoor gingen, maar onze aller slimste Chestnut liet haar rechter achterbeen staan waardoor ze heel erg kreupel is geworden. Het been was niet open maar echt enorm dik: ze had waarschijnlijk haar pezen verdraaid. Gelukkig(het is maar wat je met ’gelukkig’ bedoeld) had ik het gezien want anders stonden we nu nog voor een raadsel.We hadden echt alles geprobeerd: röntgenfoto’s, acupuncturen, noem maar op. Na elke avond het been afspoelen en met haar lopen enz. kregen we er genoeg van. 1 dierenarts zei: ga er mee fokken. De andere zei: weg d’er mee. Daar kwam niks van in. We wilden niet nog een pony in laten slapen( in februari: Fabiola), dus we hielden vol. Toen kwamen we bij Max en Leid. Dus toen gingen we opweg naar Drouwenerveen. De eerste behandeling beviel ons goed. Na meerdere behandelingen kon je de vooruitgang goed zien.

Uiteindelijk kwam het weer helemaal goed. Ik kon in juni weer mijn eerste L1 wedstrijd rijden. De kampioenschappen stonden ook voor de deur. Ik kwam door de voorrondes heen en mocht door na Pekela. Het ging echt super en ze liet haar gangen zien zoals ik nog nooit gezien had(ik had het terug gezien op video). Je kon niet zien dat ze kreupel was geweest. Met 167 en 166 punten was ik kampioen geworden. Dit allemaal dankzij Max en Leid. Als we niet bij ze geweest waren hadden we nu nog een kreupele pony. Max en Leid: Heel heel heel heel erg bedankt.

Groeten van Annelous en ChestnutVan hond en kalf!

Ook andere dieren kunnen geholpen worden door de Equine Laser. Onlangs werd de Equine Laser Service gevraagd om een Berner Sennen hond te behandelen. De hond was aangereden door een auto. Bij het ongeluk had de hond gelukkig niks gebroken maar toch bleef ze te lang kreupel. Ze leek pijn te hebben en herstel liet te lang op zich wachten. Na een aantal behandelingen met de laser liep ze duidelijk  veel beter en had ze veel minder pijn.

Toen de eigenaren zagen hoe goed de laser werkte vroegen zij of ook een kalf zo'n behandeling kon ondergaan. Natuurlijk kan dat, wat is er mis met het kalf? Het bleek in de baarmoeder te lang met de voorpoten gebogen te hebben gelegen waardoor deze krom en slap waren en niet meer gestrekt konden worden. Het kalf kroop op de voorknieën over de vloer, dat kon zo niet blijven. Afmaken leek de enige oplossing.

    Na een aantal behandelingen is ook het inmiddels goed gegroeide kalf enorm opgeknapt.


Op 24 augustus 2004 heeft mijn paard met haar linkerachterbeen in het afzetlint van de wei gezeten.
Het been van mijn paard was dusdanig in het lint gewikkeld dat het lint in het been is gesneden.
Hierbij heeft het lint de strekpees in het geheel doorgesneden. Zowel de boven als de onderzijde van de pees staken door een grote open wond naar buiten.
Mijn paard is naar de paardenkliniek te Schoonloo (DAP Aa & Hunze) gebracht alwaar ze werd behandeld
Door Max en Leid werd direct aangeboden het been mijn van paard te gaan laseren. De laser zou het herstel van de wond en de pees bevorderen.
Ik heb dit voorstel besproken met de dierenarts van de kliniek, R Hatzmann. Deze vond het een goed idee om de wond te gaan laseren.
Nadat het omliggende, nog goede huid, nabij de wond was afgestorven werd de wond rustiger.
Hierna zijn Max en Leid begonnen met de lasertherapie. Deze therapie heeft ervoor gezorgd dat de wond binnen afzienbare tijd is gaan helen.
Iedere dag was er overduidelijk te zien dat de wond weer wat was gaan helen.
Op 19 oktober 2004 is het gips verwijderd en is er een echo gemaakt van de pees. Op de echo was te zien dat de pees aan elkaar was gegroeid. De echo wees uit dat er nog enkele zwakke plekken in de pees zaten.
Hierop werd besloten de lasertherapie gewoon voort te zetten.
Op 7 januari hebben wij wederom een echo van de pees laten maken. Uit deze echo bleek dat de pees van mijn paard voor 100% is hersteld. Ik kan weer zonder enige beperkingen op mijn paard rijden!
Hieronder een aantal foto's van het genezingsproces.


 
Na 3 x behandelen Het gips eraf Laatste keer

 


Op 27/07/2004 om 23.00 uur ‘s avonds ontdekten wij, dat onze tinkerdame Ard Ri Arwen hinkend naar ons toe kwam. Bij nader onderzoek bleek dat ze van haar linkerachterhand de (strek?)pezen doorgesneden had. Ze was door de afrastering gegaan. En dom, dom, dom. Wij hadden destijds een afrastering van breed lint boven en ijzerdraad in het midden van de paal. Reden daarvoor was, dat samen met de tinkers ook een Shetlander in dezelfde weide liep.
Maar terug naar Arwen: Wij gelijk de dierenkliniek Aa en Hunze gebeld en de dames waren even later ter plaatse. Zij schrokken van de wond maar gaven haar – in overleg met ons - toch een kans. We wisten dat als ze het zou halen, dit de nodige kosten met zich mee zou brengen.
Arwen moest op transport naar de kliniek te Schoonloo, waar ze eerst behandeld is voor de nacht en de volgende ochtend geopereerd is.
Tijdens haar verplichte verblijf (ca. 8 weken) in de kliniek kwamen we in contact met Max en Leid de Ruyter. Zij kwamen daar voor de laserbehandeling van het paard van een vriendin. Ook dit paard had een doorgesneden pees.
Max en Leid boden aan ook onze Arwen mee te behandelen, omdat zij erg geïnteresseerd waren in de resultaten van de laserbehandeling. Arwen ging zienderogen vooruit!
Als na ca. 12 weken het gips eraf gaat ziet het er allemaal weer wat hoopvoller uit. Ook de echo blijkt veelbelovend.

Ook toen ze al weer thuis was zijn wij trouw met de laserbehandeling bij Max en Leid thuis doorgegaan.
Naast de enorme inzet van de mensen van dierenkliniek Aa en Hunze hebben ook Max en Leid door de inzet van de laserbehandeling onze Arwen voor het “ingeslapen worden” kunnen redden.

Ons gevoel met betrekking tot de laserbehandeling is, dat het genezingsproces van pezen en wondvlees hierdoor enorm versneld is.

Max en Leid: Onze hartelijke dank!


IRISH TINKERSTABLE “ARD RI”
Borgerzijtak 22
7874 TB Odoornerveen

 

Gips eraf Laatste keer

Onze jonge Doberman reu  van 1 jaar, had een wond opgelopen aan zijn linker knie van 5 bij 2 cm. De dierenarts had de wond netjes gehecht (foto 1) maar na een paar dagen had de hond er toch een aantal hechtingen uit weten te halen. Er werden krammetjes aangebracht maar ook deze bleven niet zitten. We moesten de wond  gaan behandelen met een ontsmettingsmiddel en een zalf.

We zijn toen aan de gang gegaan met de Laser. (Het is niet alleen Equine is maar ook Canine).

Via www.uwhondnatuurlijkinbalans.nl  kregen we ook nog de tip om groene leem pasta en Silverlinde wondspray te gebruiken

Samen met de lasertechniek, Silverlinde wondspray en groene leem hebben we de strijd tegen wildvlees en ontsteking van de wond gewonnen. Groene leem dekt, naast de genezende werking, ook de wond mooi af. De hond is weer vrolijk aan het ravotten en inmiddels zie je niks meer van de lelijke wond. Mocht ik onverhoopt weer een wond bij één van mijn honden vinden dan weet ik wat ik doe! Meteen naar de laser!

     Mijn ervaringen met de Equine Laser Service.

Op de dag dat ik met mijn 4-jarige ruin van de kliniek vandaan kwam viel het NRPS-nieuws bij mij in de brievenbus.
Dat heeft natuurlijk niet zoveel met elkaar te maken, maar voor mij NU wel.
Waarom?
Dat zal ik hieronder beschrijven.

Mijn 4-jarige ruin had een verscheurde aanhechting van een pees.
Het behandeladvies was: 1 maand stappen aan de hand, dan shockwave therapie, dan weer 2 maanden stappen, en daarna terug voor controle.
Na deze 3 maanden zou de dierenarts verder bekijken hoe we de behandeling zouden moeten vervolgen.
Hij zei dat we op een herstelperiode van 3 tot 6 maanden moesten rekenen.

In het NRPS-nieuws van mei las ik een stukje over de Equine Laser Service van Max en Leid de Ruyter. Het eerste telefoontje was snel gepleegd, en twee dagen later heb ik mijn paard naar Drenthe gebracht.
Hij werd daar ondergebracht in een fijne, grote stal.
Na 3 behandelingen met de laser was de zwelling van de pees al verdwenen.
Na 2 weken elke dag behandelen met de laser was hij al niet meer onregelmatig, maar was palpatie van de plek nog wel gevoelig. Daarna werd besloten om nog 2 weken verder te gaan met de laser, maar nu om de dag.
Nu, na een behandeling van 5 weken is mijn paard alweer thuis. Er is een peesscan gemaakt en daarop was NIETS meer te zien.

Dus, door de behandeling met de laser is de herstelperiode verkort van 3 tot 6 maanden naar 5 weken.
Ik ga nu rustig beginnen met rijden en over een maand moeten we weer alles kunnen doen.

Richard Reiding
Purmerend


Onlangs hebben we op de kliniek DAP "Aa & Hunze" een wond van een paard behandeld, die na een huidtransplantatie niet goed genas. Het paard is 5 maal gelaserd en na de 2e keer was al duidelijk vooruitgang te zien.